Onze coöperatie Een zuivelbedrijf ten dienste van zijn producenten LAITERIE DES ARDENNES is een zuivelcoöperatie, gevestigd in Libramont, in het hart van de Belgische Ardennen. Jaarlijks wordt maar liefst 1,15 miljard liter melk opgehaald bij 2.200 leden over heel België. De opgehaalde melk wordt vervolgens gevaloriseerd door dochteronderneming SOLAREC .

titre de la fenêtre 

Onze coöperatie

 

Een zuivelbedrijf ten dienste van zijn producenten

 

LAITERIE DES ARDENNES is een zuivelcoöperatie, gevestigd in Libramont, in het hart van de Belgische Ardennen. Jaarlijks wordt maar liefst 1,15 miljard liter melk opgehaald bij 2.200 leden over heel België. De opgehaalde melk wordt vervolgens gevaloriseerd door dochteronderneming SOLAREC.

Ons hoofddoel? Meerwaarde creëren uit de opgehaalde melk van onze producenten, met als doel hen een eerlijke vergoeding toe te kennen door het beste van onze melk aan de wereld aan te biedern.

Ontdek onze producten

 

Om onze melkveehouders te ondersteunen, bieden we verschillende diensten aan, zoals technisch advies op het gebied van management en staluitrusting, maar ook door de levering van landbouwproducten.

Ontdek onze diensten

 

 

De groep Laiterie des Ardennes: verschillende dochterondernemingen met eenzelfde doel 

 

Onze ambitie? De meest betrouwbare partner uit de zuivelindustrie zijn. Om dit te realiseren werken onze medewerkers elke dag hard om onze boeren een beter leven te geven door het beste van onze melk aan de wereld aan te bieden. Dit is de gemeenschappelijke doelstelling van alle onderdelen van de groep.

Laiterie des Ardennes: een coöperatie in handen van 2.200 melkproducenten/coöperanten.

SOLAREC: naamloze vennootschap, voor 89,1% in handen van Laiterie des Ardennes. Jaarlijks wordt zo'n 1,55 miljard liter melk verwerkt, waarvan 1,15 miljard geproduceerd wordt door de leden van Laiterie des Ardennes.

 

 

 

 

 

 

Er zijn twee verwerkingssites. De oorspronkelijke productiesite bevindt zich in Recogne. Sinds 2018 is een nieuwe site operationeel in Baudour. 

 

 

 

 

 

Deze twee locaties maken het mogelijk om melk dichtbij af te zetten en zo processen te optimaliseren.

Meer weten over SOLAREC

 

LDA Transports is het logistieke filiaal van Laiterie des Ardennes. LDA Transports staat in voor de melkophaling en het transport van de boerderij naar de verwerkingssites.

 

 

 

 

LOGIREC is het logistieke filiaal van SOLAREC. Het is verantwoordelijk voor het beheer van de opslag van de verwerkte producten, alsook voor het voorbereiden van de verzendingen van deze producten.

 

 

 


Beslissingen door producenten voor producenten

 

Het is essentieel dat de beslissingen die door de coöperatie genomen worden realistisch en uitvoerbaar zijn in het werkveld. Ze moeten de wil zijn van de meerderheid van de producenten/coöperanten.

De vertegenwoordiging van alle ophaalregio's wordt verzekerd door een Raad van Bestuur, die bestaat uit 12 actieve producenten/coöperanten verspreid over België.

Deze worden verkozen door de Algemene Vergadering, die jaarlijks samenkomt.

Raad van Bestuur:

 

Naam
Voornaam
Functie
BEKE Herman Ondervoorzitter
D'HAENE Dieter Bestuurder
DACO Philippe Bestuurder
GODERIS Marc Bestuurder
PEETERS Emmanuel Bestuurder
LANDRECY  Benoît Voorzitter
LEBOUTTE Pierre Bestuurder
PIERRET Jean-Marie Bestuurder
RASSENEUR Luc Bestuurder
VAN DER VALK Henri Bestuurder
VANWYNSBERGHE Philippe Bestuurder
SKA Louis Algemeen directeur

 

Ten dienste van onze leden

Het welzijn van onze producenten verbeteren betekent ook het aanbieden van diensten en advies op maat.

Via verschillende kanalen wordt het hele jaar door regelmatig informatie uitgewisseld om zo een goede band te onderhouden met onze leden.

Ontdek onze diensten